Naše Priče

Mi smo obični ljudi koji su pronašli svrhu života, nadu i mir u Gospodu Isusu Hristu.

Ovo su naše priče.

Slobodno pogledajte i poslušajte sve što je Isus učinio za nas.

Tanja Brown

Oduševljena Hristom

Pogledajte lično svedočanstvo Tanje Brown čiji se život promenio tek kada je lično upoznala Isusa Hrista. Iako je odgajana u porodici u kojoj su se cenile moralne vrednosti, kroz susret sa Bogom je uvidela svoju grešnost i potrebu za pokajanjem, oproštenjem i spasenjem.

Neven Mirković

“Bog mi je dao unutrašnji radost i mir.”

Neven je imao srećno detinjsto u Kninu, kojeg se uvek rado seća i sa radošću se tamo vraća. Odrastao je u tradicionalnoj, pravoslavnoj porodici, međutim uvek se pitao odakle potiču te tradicije i koji je njihov smisao.

Jedan dramatičan događaj u Nevenovom životu doveo ga je to toga da po prvi put zavapi Bogu iz dubine svoga srca i od tog časa svoj život je predao u Božije ruke…

Jasna Maksimović

“Zbog Isusa taj strah od smrti je nestao.”

Jasna je sa svojom desetočlanom porodicom izbegla sa Kosova i trenutno živi u Nišu. Rasla je uz religioznu tradiciju, ali je ubrzo shvatila da je njen život bio prazan.

Na Klubu dobre vesti i kampovima koje je Dečija misija organizovala, po prvi put je čula šta Sveto pismo govori o Bogu. Čitajući Sveto Pismo je našla mir i njen život je počeo da se menja.

Jakov Jorgačević

“Tražio sam ispunjenje i polako došao do njega.”

Jakov je odrastao u šestočlanoj hrišćanskoj porodici u Beogradu. Iako je, zaslugom roditelja, kao mladić dosta dobro poznavao Bibliju shvatio je da to ne znači da je spasen i da pripada Bogu. Najveća lekcija koju je naučio od roditelja je bila da njihova vera ne može biti i njegova, mora biti lična.

U tinejdžerskim godinama se borio sa teškim mislima, ali su mu sestra i brat pomogli da shvati da mu je potrebna promena. Njegov put do Boga se postepeno razvijao, uz mnoga pitanja i dileme, tražeći smisao života i izlaz iz svoje usamljenosti.

Dva puta su mu određene reči promenile život iz korena. Pogledajte o kojim rečima se radi.

Nevena Mirković

“Bog mi je dao ljubav za ljude oko mene.”

Nevena je odrasla posmatrajući pobožnost svoga oca, ali je sama nije razumela sve dok na jednom od hrišćanskih kampova u Mrčajevcima kod Čačka nije predala život Bogu. Kao tinejdžer, ponovo se vratila starom društvu i načinu života, zaboravljajući na Boga. Praznina u srcu je i dalje ostala. Ipak, nastavila je da odlazi na kampove barem jednom godišnje. 

Buntovnost na kampu i stid i sramota koje su usledile, konačno su je dovele do odluke da društvo ne treba da odlučuje o njenom životu. Bog je pozvao da bude Njegovo dete i ona je od tog trenutka samo želela da njeno društvo vidi promenu u njenom životu. Prolazila je kroz težak period odbačenosti i usamljenosti, ali je njena ljubav prema Bogu sve više rasla.

Dragan Đorđević

“Zahvaljujući Bogu, kroz Svetoga duha, imam mir u srcu.”

Dragan je odrastao u mnogočlanoj porodici u kojoj se život uglavnom svodio na borbu za preživljavanje.

U jogi je godinama tražio unutrašnji mir duha, ali ga tamo nikako nije pronalazio. Tragao je za istinom i ta potraga ga je gotovo dovela do samoubistva. Mislio je da mnogi putevi vode do Boga, međutim ime Isusa Hrista ga je konačno oslobodilo od Joge i podarilo mir za kojim je tako dugo tragao.

Sonja Šuvalić

“Hrist je jedini koji je umro za moje grehe.”

Sonja dolazi iz hrišćanske porodice. Kao tinejdžerka, poredeći se sa svojim drugaricama koje su sledile razne druge religije, pitala se zašto je baš ona hrišćanka. Kada je pronašla odgovor na to pitanje, nastavila je da sledi Boga i još radosnije da mu služi.

Sanel Šuvalić

“Sad znam da je najbolje mesto pored Boga.”

Odrastavši u muslimanskoj porodici u kojoj je video lošu stranu alkohola i porodično nasilje, ono što je Sanela privuklo crkvi su bili promenjeni životi njegovih roditelja od trenutka kada su postali hrišćani.

Nakon nekoliko godina posvećenog života, društvo ga je kao srednjoškolca odvuklo na pogrešan put. Ipak, posle izvesnog vremena se vratio nazad u crkvu koja ga je prihvatila i pomogla mu da shvati da je najbolje mesto biti pored Boga.

Pogledajte koju poruku upućuje svima onima koji su se možda udaljili od Boga.

Tijana Stanković

“Bog me je vodio i čuvao dok ga još nisam ni poznavala.”

Tijana dolazi iz nehrišćanske porodice. Kao dete je uvek bila povučena i povodljiva sve dok preko nove drugarice iz odeljenja nije prvi put čula za Boga i hrišćanstvo.

Na hrišćanskom kampu u Mrčajevcima kod Čačka je uživala u tome što može biti svoja i što je bila iskreno prihvaćena. Po prvi put je na tom kampu shvatila kako izgleda imati prave prijatelje.

Prekretnica u njenom životu je bilo pitanje: “Gde bi otišla ako bi sada umrla, u raj ili pakao?” Bog je menjao i nastavlja da menja njen karakter i bez obzira koliko je to ponekad teško, Tijana je spremna da je Bog vodi i ukloni sve ono što nije ugodno Njemu.

Kroz mnoge okolnosti, Bog joj je pokazao da je čuvao i brinuo o njoj dok ga još nije ni poznavala. Pogledajte Tijaninu priču.

Martin Emin

“Zbog Isusa taj strah od smrti je nestao.”

Martin je dete razvedenih roditelja, koji je odrastao sa babom i dedom. Iako je porodica bila pravoslavne pozadine, retko se govorilo o Bogu, ali je Bog uvek bio deo porodice.

Od malih nogu se trudio da sazna ko je Bog dok konačno kroz Sveto pismo nije upoznao Isusa Hrista kao svog Spasitelja. Strah od smrti, robovanje grehu i mnoge druge borbe su zauvek nestali. Bog je ispunio njegovo srce svojom ljubavlju i u njegovom životu je sve počelo da se menja.

Dajana Adamek

“Bog mi je sa 16 godina dao viziju za službu sa mladim ljudima.”

Odrasla je u hrišćanskoj porodici sa roditeljima koji su vodili organizaciju “Dečija Misija” u Srbiji i aktivno služili Bogu kroz različite kampove, radionice i klubove. Decu su svuda vodili sa sobom, tako da je Dajana još od malih nogu naučila šta znači služiti Bogu, ljudima i koliki je blagoslov biti deo tako velike hrišćanske porodice širom sveta.

Sa 12 godina je predala svoj život Bogu i primila mir od Boga Stvoritelja koji je prati u svim situacijama, bez obzira koliko su ponekad teške.

Oduvek je volela da služi na kampovima i u klubovima Dečije misije, a sa 16 godina je dobila viziju za Tin Tim, koji je formirala nakon nekoliko meseci, i sada kroz tu službu služi mladim ljudima i ohrabruje ih u njihovom životu sa Bogom.